Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Cześć Chodzik
Pisałeś,że według ciebie punkt zwrotny dla wig wypadnie 21 kwietnia.Pamiętasz naszą dyskusję i mój rysunek?Mnie wyszedł dołek między 8 a 15 lutego (pomyliłem się o 3 dni),potem wzrosty do 13-20 kwietnia i spadki do 4 lipca.
Argumentowałem to tym,że 4 lipca będzie 89 tygodni czyli 21 miesięcy bessy i w tym dniu w USA będzie 233 rocznica uzyskania niepodległości.Data 4 lipca to dla Amerykanów największe święto.
Na tym rysunku zaznaczyłem pionowymi liniami punkty zwrotne czyli od lewej 34 tydzień do 4 lipca,potem 21 tydzień do 4 lipca i dno bessy 4 lipca.
Dla nie wtajemniczonych wyjaśnię,że 21,34,89,233 to liczby fibo.
A tutaj wklejam mój rysunek z 5 lutego.Zobaczymy czy się sprawdzi.
http://img144.imageshack.us/img144/4387/wig20ob0.jpg