~TraderNC

Witam to mój pierwszy i ostatni wpis tutaj bo nie mam zamiaru nikogo przekonywać do swoich racji FanPli dzięki za informacje z walnych bo wątki czytam już od dawna, a B-cz za twoje posty choć niestety z diagnozą kursu nie trafiłeś, ale myślę podobnie nt. core biznesu. Luzik. Dadzą radę i będzie dobrze! Platige obserwowałem już od kilkudziesięciu miesięcy ale na zakupy byłem gotowy od niedawna. Uznałem że ceny 20-22zł będą atrakcyjne. Kupiłem nawet pakiet startowy, ale zaraz zaczął się zjazd i wstrzymałem zakupy! Potem większy pakiet dobrałem po 14-15zł. Trochę przeliczyłem się jednak, że to koniec spadków, że nawet fundy nie będą tak bezmyślnie sypać. Jednak leciało dalej i dziś mamy okolice 10zł! Ostatnie zakupy za mną i portfel mam pełen. Średnia to 13,1zł! Zaraz ktoś napisze, że już jestem w plecy. Chwilowo tak, ale wiem że tylko chwilowo. Jeśli ktoś pisze i próbuje komuś wmówić, że teraz jest drogo to ma coś nie tak z głową. A jeśli nie jest drogo to jest tanio. A kiedy kupujemy papier? Gdy spółka jest cacy czy gdy ma kłopoty i zaczyna z nich wychodzić? Fakt Platige miało jakieś przejściowe kłopoty lecz moim zdaniem zaczyna się znowu skok w rozwoju. Bajki o AI to proszę zostawcie dla siebie bo nie wiecie o czym piszecie. Możecie sobie robić w AI filmy rodzinne z wakacji lub z komunii, a nie cinematiki czy VFX! To ostatnie duże zlecenie jest pierwszym tak dużym w historii spółki i pierwszym na którego zrobienie zostało tak mało czasu. Czy sobie poradzą? Moim zdaniem tak, choć z zyskiem może być ciężko, ale nie mam wiedzy jak jest z pilnowaniem kosztów przy takich ekspresowych zamówieniach. Dolar też na korzyść! 6 etatów na Kanarach już prawdopodobnie obsadzonych. Skąd wiem? Z internetu, kto szuka ten znajdzie! Czemu kurs tak nisko? Bo jakiemuś fundowi wskaźniki czy jak to tam się zwie kazały sprzedawać wiec sypią bez umiaru wszak to nie ich kasa, a ja dzięki nim kupiłem sobie niedrogo fajną firmę. Zresztą nie pierwszy raz muszę podziękować żelkom z fundów za taki prezent! Ile to już razy gdy finansowi wyprzedali akcje zaczynał się prawdziwy trend wzrostowy... Czy w 4Q będzie już progress przychodów tego nie wiem czy w 1Q2025 tego też nie wiem, ale są spore szanse że tak.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.