~emeryt

Zwracałem uwagę wielokrotnie że brak komunikacji grupy GG z pozostałymi niezrzeszonymi akcjonariuszami również powoduje że rożne dziwne myśli mogą przychodzić do głowy .To że GG nie zdecydowała się na rozszerzenie inicjatywy opartej na prowizji za sukces w Porozumienie WSZYSTKICH akcjonariuszy mniejszościowych tych którzy są członkami i tych którzy nie należą do GG z rożnych powodów też daje do myślenia .Moja inicjatywa aby przekazać mi po ujawnieniu mojej tożsamości listy członków żebym spróbował przekonać ich do wspólnych zakupów akcji też nie spotkała się z poparciem ,oczywiście jeśli nie chcieli przekazać mi kontaktu do członków GG mogli sami ich obdzwonić i spróbować wytłumaczyć aby taką akcje przeprowadzić ...każdy na ile go stać jeden kupi 100 jeden 200 czy 500 akcji ale było byto robione systematycznie każdego miesiąca i dużo akcji byśmy w ten sposób zebrali ale jest jak jest więc czekamy na rozwój sytuacji

a jako ciekawostka

22.10.2024, Warszawa (PAP) - Akcjonariusz Lenteksu - Leszek Sobik - zgłosił projekt uchwały na NWZ dotyczący upoważnienia zarządu do nabycia akcji własnych. Skup miałby objąć do 1,2 mln akcji, a cena za akcję mieścić się w przedziale 0,41-12,50 zł - wynika z projektu uchwały.Projekt uchwały zakłada utworzenie kapitału rezerwowego w wysokości 15,1 mln zł z przeznaczeniem na nabycie akcji własnych.Walne zgromadzenie zostało zwołane na 12 listopada

Podobny skup trwa w cytat ...14.10.2024, Warszawa (PAP) - NWZ Mercator Medical uchwaliło skup akcji własnych o charakterze dywidendowym po 100 zł za sztukę kurs giełdowy przed info około 50 zł potem po informacji trochę wzrósł

ale jeden z akcjonariuszy .....22.10.2024, Warszawa (PAP) - Akcjonariusz Mercator Medical złożył pozew o stwierdzenie nieważności, ewentualnie o uchylenie uchwały NWZ z 14 października dotyczącej upoważnienia zarządu spółki do nabycia akcji własnych w tym skupie po 100 zł - podał Mercator Medical w komunikacie.link poniżej

https://stooq.pl/n/?f=1642665&search=mercator

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.