bolo7

To tylko spowoduje, że w przypadku odpuszczenia bessy (trochę dłuższego, nie chodzi o jakąś super hossę od razu) i odpuszczenia blokowania kursu (lub wyczerpania się paliwa na te manewry) kurs automatycznie powinien dojść do 30-50 zł.

Ja natomiast w swoich kalkulacjach opieram się dodatkowo na realizacji pewnego pozytywnego scenariusza dotyczącego polaneczki, który choć bardzo optymistyczny, jest całkiem realny. Dlatego nie bez kozery swoje zlecenia ustawiłem na 70 i 80 zł (100 zł to już dla zupełnej zabawy, wpadnie to wpadnie, jak nie, to może leżeć i rok). Ktoś mi powie: "A jak się nie zrealizuje ten pozytywny scenariusz na spółce?" Odpowiem: "No to cóż się stanie takiego strasznego?" Nie zrealizuję wtedy tych zleceń i w najgorszym przypadku sprzedam spokojnie wtedy np. po 30 zł - to jest absolutne minimum kursu Polnej w najbliższej przyszłości w pesymistycznym wariancie. A jak będę mógł sobie pozwolić, to ich nie sprzedam po 30, tylko pozostawię np. na rok...

A teraz niech sobie leżą tam, gdzie leżą, krzywda im się nie stanie. Dlaczego? Ponieważ POLNA JEST SPÓŁKĄ, W PRZYPADKU KTÓREJ WYJĄTKOWO NIE WOLNO SIĘ SPIESZYĆ ZE SPRZEDAŻĄ, BO TO ZBYT WIELE BĘDZIE KOSZTOWAĆ (UTRACONE B. DUŻE ZYSKI) !!!

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.