sandman76

Dnia 2024-10-21 o godz. 08:22 ~InżynierMaliniak napisał(a):
> Dnia 2024-10-20 o godz. 21:42 ~MasterOfPuppets napisał(a):
> > Maliniak, gdybyś był na daco to byś wiedział ile Sandman kupił za 20gr ostatnio i jaka ma teraz średnią. A to, ile ma akcji on czy ja czy inni to już musisz jakoś żyć z tą zgryzotą.
> > > Ty mogłeś kupować za 20, czekałeś na 19. Zostałeś z niczym i tyle. Piszesz tyle a nie zarabiasz, poza tym żadna z twoich spółek nie dała ci zarobić.
> > > Żyjesz przeszłością, a teraźniejszość ju, dawno cię przegoniła
>
>
> To może w punktach:
>
>
> 1. Nikt nie zabrania "uśredniać" - widać taka stała się wbrew planom potrzeba :)
> 2. Jego koszyczki po lewej jako wyjątkowa "okazja" były już kilka lat temu :) tak więc ma takie hobby, żeby kolekcjonować :)
> 3. Średnia nie płaci, uświadom to sobie. Żeby zarobić ( a nie kolekcjonować + inflacja ) trzeba kwit ożenić, a do tego szanse wynoszą zero :)
> 4. Zawsze można czekać na "zarządowy" miliard dolarów kapitalizacji w roku 2025, jest jeszcze w grze, czy czegoś nie doczytałem?

1. na pewno kupowałem niżej niż ty (ja nie brałem tak jak ty papierów po 70 gr czekając na "murowaną" złotówę)
2. uśredniony papier można było sprzedać z zyskiem, ale żeby to zrobić trzeba było kupować za 20 gr a nie pisać mrzonki o spadku poniżej 20 gr
3. tak jak pisą kolega wyzej - żyjesz przeszłością, a straty jakie osiągnałeś na giełdzie -( zarówno na HUBTECH jak i na CDPR, ALLEGRO, MEDAPP i sławny spreparowany screen z TSG - zakup grubo powyżej STÓWY) nie pozwalają ci racjonalnie mysleć, przez co odnosisz się tylko do historii, bo tam zostałeś.
4. twoje predykcje o NIEUCHRONNYM zatopieniu polskiej giełdy przez USA sprowadziły cie na manowce. Ile wzrosła giełda w usa od tego czasu, hę? a Ile WIG? hehe

rada od doświadczonego inwestora dla ciebie tłuścioszku:
1 - weź się za treningi i dietę, w zdrowym ciele zdrowy duch, a to pomaga podejmować właściwe decyzje zamiast zamartwiać się zdrowiem
2 - miej świadomość, że jesteś tutaj dla tzw "fun", o czym cię tutaj co jakiś czas każdy usiadamia.

a teraz ciesz się poświęconym ci przeze mnie czasem. Ile to już strata na HUBTECH? -62%? nieżle.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.