Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Tak, psim swędem dziś się uratowaliśmy co do tego nie mam wątpliwości.
Biorąc pod uwagę obecne fundamenty (dodatni casch flow i zastrzyk gotówki ze sprzedaży projektów w polsce iaustrali ) i to że jutro EBC zetnie stopy o minimum 0,5 a być może nawet 0,75 trzeba zadać pytanie kto może sypać ? Oczywiście to jest tylko moja opinia że za sprzedaż akcji od miesięcy w dużej mierze odpowiada Tomala ASI.
Otrzymali akcje w zamian za Lertę, kilka miesięcy temu zrezygnowali z zasiadania w RN , nie zarejestrowali akcji na WZA obecnie nic ich już ze spółką nie łączy. Te systematyczne pakiety po 5tk, 10tk itd to jedna ręka.
W całym 2024 wolumen to 1.950 mln akcji ale to wolumen , jeżeli weźmiemy tylko jedną stronę transakcji to mamy 950tk akcji powiedzmy sprzedanych , Tomala miał ponad 2 mln więc nawet jeżeli uznamy że cała ( a wiemy że na pewno byli też i drobni gracze w tym wolumenie) to zostało im jescze ponad 1 milion akcji. Indywidualni którzy tu kupują nie odbiorą tego a graczy instytucjonalnych i ich ręki na rynku nie widzę co nie oznacza że się nie pojawi ale przy kursie 4-5 zł.
Kolejne pytanie i moje zdziwienie to dziwi fakt braku zaintersowania przez podmioty finansowe - spółka notowana na 3 giełdach , prowadząca w/g mnie bardzo rzetelne relacje inwestorskie do tego będąca w rynku oze który nie tyle jest modny ale wręcz instytucje finansowe mają obowiązek mieć w nim udział a tu zero słownie zero zaintersowania.