Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Lychy, wiem, że mnie wyśmiejesz, ale tak właśnie jest. Mniej więcej. CCC przez 5 lat przynosił stratę netto. I to grubą. Jeszcze rok 2023 to była strata prawie 125 mln zł. W tym roku zysk netto będzie pewnie gdzieś pomiędzy 600, a 800 mln. To, że w przyszłym roku CCC zarobi ponad 1,5 mld zł wcale nie jest niemożliwe. Rok temu na forum CCC zostałem wyśmiany, kiedy pisałem, że po tak dużej zmianie całego conceptu grupy, którą przeprowadził Miłek, CCC ma potencjał do wyniku netto około 800 mln w 2025 roku. A okazało się, że byłem zbyt pesymistyczny, bo taki wynik może być osiagnięty już tym roku, czyli rok wcześniej. A więc tak, rynek liczy na dalszy mocny wzrost wyników CCC w ciągu kolejnych 2-3 lat. Nie będę Ci teraz wykładał skąd ten wzrost. Ale 2 mld zysku netto w 2026 roku są bardzo prawdopodobne. Na TSGames możemy pomarzyć o takiej dynamice, stąd taka różnica we wskaźniku C/Z.