Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Witam,
Czy ktoś zorientowany mógłby mi powiedzieć, czy są na rynku lepsze indywidualne ubezpieczenia emerytalne niż ING "Emerytura Premium"? Jak zaczęlibyście odkładać na emeryturę przy dość wysokich zarobkach przed 30? Chcą mi jeszcze wcisnać "Strategię Lwa", ale jako osoba samotna chyba się nie zdecyduję.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Może dla dywersyfikacji ryzyka dobrze jest mieć różne umowy ?
Polisa z gwarantowaną sumą czyli na tzw. "życie i dożycie " , gdzie zagwarantowana jest wysokość sumy przez cały okres umowy jest rozwiazaniem ?
Jeśli chcesz więcej informacji napisz do mnie. email: kuzynkaB@interia.pl
Pozdrawiam. Ela