Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ahhh, miałem wyłożyć Wam kawę na ławę ale jeszcze się powstrzymam. Ale spodziewajcie się. Wrzucę tylko taki wątek - prawie rok temu o tej porze zaczęła się lawina spadków która trwała 2mce. Bardzo ciekawy zbieg okoliczności bo lawina zaczęła się tuż od konferencji na Ksiazecej na której był nasz Zarząd. Ktoś się zorientował że to nieodkryta "perełka"? Warto popatrzeć też na poziomy z których to wtedy szło. Dwie ważne kwestie - wtedy na całym arkuszu na S stało raptem kilkanaście tys szt, więc nie szlo nic kupić. Na tej lawinie (w kilku innych miejscach też) było masa przewalania akcji - to było na sekundy robione. Wszystkie większe transakcje mające charakter przewalaniu mam spisane z dnia, godziny i ilości szt. Szczegóły kto z kim KNF już sprawdzi bez problemu. Sama teoria o dystrybucji jest aby straszyć akcjonariat, który wbrew wolumenom (tworzonym na przewalaniu) akcji oddawać nie chce. Prosty przykład - na spadkach rok temu, trwających 2 miesiące, na zbliżonych poziomach, przewalonych było 1,5mln szt akcji. To by Prezes Sanjeev dal rade wyjść, a jednak z tego co mi wiadomo, od tego czasu tylko zwiększył stan posiadania! xD Nikt inny nie ma nawet zbliżonych do tego ilości akcji do wyjścia. Poza tym - dystrybucja nie odbywa się na ani blisko dołków, choć wolumeny się tam pojawiają, ale to zwykle przerażona ulica sypie lub znowu - co ulica nie wysypie to się przewali. Uważam że ekipa ma sporo już zebrane, ale może nie dość. Tego nie wiem - to specjalista Maxiu Wam tylko może określić ile już zebrali! xD Natomiast przewalanie na akcjach, już tak generalnie, ma bardzo głęboki sens, zwłaszcza gdy brak wystarczającej liczby akcji na sprzedaży. Działa to wtedy na zasadzie wstrząsywania drzewem - zawsze jakieś śliwki od wymeczonych spadną. Na wzrostach bowiem bardzo trudno zebrać bo się chciwość ludziom załącza. Skończę to wrzucę listę gdzie działa ta sama ekipa po aktywności Maxia (a jest tego sporo). Swoją drogą mam oczywiście akcje Medinice ale nie mam ani czasu ani takiej wytrwałości żeby siedzieć cały czas na tym forum, że o forum Spółki której akcji nie mam i mnie nie interesuje nawet nie wspomnę. Zobaczycie jak przy prawdziwych wzrostach będą drzec japy. Wszystko zaspamują tutaj. Narazie jest wciąż spokojnie. I tej spokojnosci życzę!