Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dostalismy długo wyczekiwaną informacje, wielu z nas bije sie z myślami - co dalej?
Powiem tak, sam fakt wezwania stał się istotny ponieważ dziś wiemy, że komuś zależy na spółce i zwiększa zaangażowanie w nią. Poznaliśmy jej wartość jako przedsiębiorstwa godnego zainteresowania i zainwestowania swoich pieniędzy. Takie działanie "grubej ryby" utwierdza nas w przekonaniu, że podjeliśmy dobrą decyzję. Kiedy człowiek z doświadczeniem, ogromną wiedzą, potęznymi środkami finansowymi inwestuje w "naszą" spółkę, powoduje, że nasze nadzieje na dobre wyniki rosną...
10,23 zł: cena niewysoka, wręcz niska... z tego faktu każdy z nas zdaje sobie sprawę. Nikomu, a przynajmniej niewielu z nas będzie sie chciało "latać" i załatwiać formalności aby zarobić 1 lub 2 zł i oddać po cenie wezwania.
Problem tej ceny jest taki, że wszyscy ci, którzy liczyli na więcej (12 -13 zł) zaczną wysypywać akcje powodując spadek ceny. Na szcęście, będzie to spadek krótkotrwały, gdyż tylko inwestorzy o słabych nerwach sprzedadzą.
Dla mnie cena na poziomie 10,23; 12; czy nawet 15 zł nie ma najmniejszego znaczenia. Mnie interesuje tylko poziom równy bądź wyższy od 25 zł. Dlatego istotnym elementem wezwania jest sam fakt jego zaistnienia (patrz j/w), a nie zaproponowana cena.
Zalecam utrzymanie, bądż zwiększenie zaangażowania w spółke, a niedługo będziemy świętować zdobywanie kolejnych szczytów...
Z pozdrowieniami i życzeniami zysków....
coolturalny
Ps. spokojnej nocki! (ja już się obsuwam z krzesła) ;)