~chodzik księżycowy

Pobawmy się więc dalej, stosując do Netii teorię R. Elliotta.
Już wiemy dzisiaj, że nie mieliśmy do czynienia z falą czwartą. Rynek wyraźnie pokazuje nam, że musimy zweryfikować nasze przypuszczenia. Jenocześnie okno czasowe wypada w dniu dzisiejszym, tak że od poniedziałku w/g mojego założenia spółka powinna wzrastać..
Dlaczego nie fala czwarta ? ponieważ fala czwarta nie zachodzi na szczyt fali pierwszej, więc trzymając się w dalszym ciągu takiego pierwotnego założenia stosowalibyśmy nie teorię fal Elliotta, tylko teorię swoją. Nie wolno niczego naciągać, po to są pewne dogmaty, aby pozwalały nam wytyczyć prawidłową drogę postępowania.
Tak więc co się stało na Netii patrząc i analizując ją z punktu widzenia fal ?
Teraz oznaczenie powinno wyglądać następująco:
Fala pierwsza wzrostowa od 1,90 do 2.85. Od tago szczytu zaczyna się korekta płaska
rozszerzona z nowym szczytem na 3,12
Fala A korekt to 2.85 do 2,31
Fala B korekty to 2,31 do 3,12 mamy szczyt i tak ma być.
Fala C korekty to spadek od 3,12 do miejsca w dniu dzisiejszym.
Taki układ fal zapowiada konkretne zachowanie spółki w nadchodzących tygodniach
mianowicie silny i długi trend wzrostowy. Fale po tego typo korektach zazwyczaj są wydłużone a w tym wypadku wydłużeniu ulegnie fala trzecia wzrostowa. (jeśli ktoś mnie wcześniej czytał, to wie, że myślałem iż będziemy mieli wydłużenie fali piątej. Jak widać wydłużeniu ulegnie fala trzecia). Dzisiaj zdecydowana większość z Was nic na tym wykresie nie widzi godnego uwagi. Jak widzicie ja widzę i to nie jest żadne czarowanie, jedynie zwykła przeciętna analiza techniczna. Tak więc czapki z głów Panowie i Panie . Jak chcecie kasę zarabiać to do książek a farmazony można sobie pisać w pamiętniku.
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.