Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2024-08-01 o godz. 10:50 ~kolo napisał(a):
> Jeśli dziś pojawiłby się Ktoś ( VC , PE czy inny podmiot ) i ogłosiłby wezwanie na 100 % akcji .
> Jaka musiałaby być cena za akcję by wyszedł Pan z inwestycji ?
Bardzo trudne pytanie. Osobiście wolę poczekać jeszcze rok, półtora, aż produkt dojrzeje. Teraz jeszcze nie stawiałem sobie takich pytań na serio. Jak będzie oferta to zrobię dokładną analizę. Oczywiście znam wyceny przygotowane przez doradców i opiewają one na kwoty liczone w setkach mln USD. Ale rozumiem, że mówimy tutaj o moim subiektywnym odczuciu. Strzelam: 15 zł (na dziś). Mam nadzieję, że w przyszłym roku na podobne pytanie podam wyższą cenę, minimum z przedziału 25-40 zł. Proszę mnie w tej kwestii nie łapać za słowo:)