~hix

przykro mi Zysk, ale nie zgadzam się z tobą.

1/. zysk za 21 rok był irracjonalny in plus przez wojnę, o której Chiny już wiedziały, że będzie i ssały z całego świata produkty rolne windując ich cenę, a środki do produkcji rolnej były jeszcze w cenach przedwojennych, czyli relatywnie niskie (nawóz, chemia...), stąd ponadprzeciętny zysk za 21, ale on nie może być dobrą bazą porównawczą, bo po części trzeba go traktować jako nadzwyczajny.

2/. zysk za 22 rok był osiągnięty przy absurdalnie wysokich cenach prod. rolnych, ale z koszmarnymi kosztami logistyki i nie tylko, a jest godny.

3/. zysk za 23 rok jest wg ciebie najgorszy, a otóż wg mnie jest on najważniejszy i najlepiej świadczy o świetnym zarządzaniu firmą i jej rozwoju - mnie osobiście zeszły rok stanowczo najbardziej satysfakcjonuje - ceny produktów niskie, koszty logistyki niezmiennie (póki co, mam nadzieję) wysokie, a zysk bardzo godny.

nie martw się, firma rozwija się świetnie, a zysk netto nie jest najlepszym miernikiem tego rozwoju; jest szereg innych wskaźników, które dużo lepiej oddają sytuację firmy (jej rozwój bądź nie).
jeszcze raz - naprawdę nie martw się o Astartę.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.