Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
nie do końca wiem czy tak rzeczywiście było, że odbyło się to zupełnie bezgotówkowo.
patrząc na raporty finansowe INM widziałem tam te 18,45 mln zł w pozycjach. Zresztą to nie istotne.
idąc tym tropem myślenia można mieć pretensje do większości spółek o lipne programy motywacyjne i obejmowanie darmowych akcji, o emisje warrantów itp. ja już ponad 20 lat to obserwuje więc dla mnie jest to niestety zupełnie normalne.
zawsze możesz olać akcje i giełdę i inwestować w surowce lub kryptowaluty.
co do INM i SBE najważniejsze, że ta seria E i tu i tu nie jest i nie będzie długo dopuszczona do obrotu, zresztą patrząc akurat na SBE oraz wolumenty nie wiem komu by oni mieli te akcje sprzedawać.
Invention ma dopuszczone swoje 19 mln serii F a jakoś nie sprzedawał ich od czasu dopuszczenia do obrotu i chyba od 2 czy 3 lat INM nie zmieniał udziały w SBE.
To samo SBE ostatnia sprzedaż to w czerwcu 2023 na podbitce a to co im się zostało to akcje serii E oraz te inne niedopuszczone do obrotu.