~twardomiękki

Dwa lata tu siedzę to prawda. Masz rację. Ale powiem Ci dlaczego się denerwuję. Przez samego siebie. Pierwsze akcje kupiłem na ogromnym spadku po wybuchu wojny i sprzedałem po wzroście z największym moim zarobkiem. Później zrobiłem jeszcze trzy kółka zarabiając po 4-5 zeta na akcji. Była kupa forsy. Powiesz spekulant. OK masz rację spekulant. Ale ostatnio kupiłem po 29zł i postanowiłem trzymać to długoterminowo aż do zakończenia wojny i to był chyba mój błąd. Bo to zakończenie może być za rok lub dwa - nikt tego nie może przewidzieć. A do tego czasu Astarta może spaść do 24zł albo i niżej. Ostatni dołek w maju to 26zł. Prezes nie broni kursu , obroty znikome . Poza tym nie wiem czy czytasz ale najwięksi eksperci od giełdy krzyczą o olbrzymiej bańce na giełdzie w stanach i zapowiadają największy krach na giełdzie większy niż w 2008r. Tam akcje są przewartościowane ogromnie. USA wydrukowało 29 bilionów $ pustych pieniędzy żeby pokryć straty związane z covid i aby banki nie upadły. Wycena ośmiu największych spółek z giełdy w USA ma taką samą wartość jak wycena wszystkich spółek z giełdy w Chinach. To paranoja. Jak to pęknie to odbije się echem na cały świat i będzie recesja jakiej jeszcze nie było. Wiesz - gdybym miał pewność że jak mówisz wojna skończy się za pół roku to bym poczekał. Ale co będzie pierwsze krach czy koniec wojny nie wiem. Zrobiłem błąd że nie wywaliłem tego niedawno jak było po 30zł ale przyrzekłem sobie że jak podskoczy do 29 zł to wywalam wszystko i czekam na prawdziwe z udziałem Rosji rozmowy pokojowe. Odkupić zawsze zdążę. Mogę nawet drożej zapłacić bo spółka nie jest zła i tego nie mówię. Tylko też afera i przekręt z Kernelem jej zaszkodził. Martwi mnie to że moje pieniądze nie pracują i jak to mówisz ,, kiszę się" tu robię się coraz bardziej miękki XD

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.