~Góru

Celem jeszcze wyjaśnienia - tak, jak zwykle próbuje ubierać na dołku! Trzymać portfele, a najlepiej oddawać akcje, bo wróciłem na forum bankierka!

A teraz do rzeczy - przede wszystkim chłodna głowa. Moje widełki 250-350mln dolarów wynikają z ceny referencyjnej adekwatnego urządzenia kupionego niedawno przez Medtronica. Nawet świeższa jest transakcja J&J, które kupiło analogiczne urządzenie jak ArtiClamp (tu mamy do podziału 50% zysków) za 400mln dolarów w ramach PIERWSZEJ PŁATNOŚCI + będą kolejne płatności za kamienie milowe (nie wiadomo jak duże). Przyjmując że CC poszłoby w połowie przeze mnie przyjętych widełek to mamy ok. 140zł brutto dywidendy. Kurs to odzwierciedli z nawiązką.

Oczywiście trzeba urządzenie sprzedać. Czy tak będzie? Nie wiem. Niemniej urządzenie jest, działa, sam mam znajomą która była operowana CC i wróciła do pełni zdrowia. Kontakty i kwalifikacje ku temu żeby to sprzedać Spółka też ma.

Nie są to też rurki z AWM czy superszybkie testy IGN, które dystrybuować ma sprzedawca akumulatorów we Francji. Tu sprawa jest duuuużo poważniejsza. Do tego współczynnik ceny (kapitalizacji) do ryzyka jest niesamowicie atrakcyjny, że o aktualnej rekomendacji nie wspomnę.

Każdy robi jak uważa. Ja, choćby mi się krew wszystkimi otworami miała lać, zamierzam dojechać do końca! Pozdrawiam

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.