~Markopolo

Czy jako człowiek z ulicy/akcjonariusz, mogę otrzymać dostęp do akt związanych z rozprawą Action vs HSBC? Zastanawia mnie jak się sprawy mają i na jakim etapie to jest i kiedy może nastąpić ewentualne rozwiązanie sprawy? Czy w tym przypadku, jeśli sąd wskażę winę HSBC, to Action należą się również odsetki? Według kalkulatora, dla sumy 170 mln zł, odsetki kapitałowe na dzisiaj wyniosłyby prawie 83 mln złotych! Ciekawe jestem jakie jest wasze zdanie na ten temat, jak bardzo prawdopodobny jest taki scenariusz i kiedy można się spodziewać rozstrzygnięcia?

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.