kaszele5

Dnia 2009-02-15 o godz. 02:37 ~Marcin napisał(a):
>
No cóż, to moja ostatnia "opluwająca"
> wiadomość pod adresem wyżej wspomnianego dyletanta.
Drodzy
> Państwo, pominę, fakt, że jest kompletnie nierzetelny i
> pisze o rzeczach o których wie mniej niż podstawowe minimum
> - zakładam, że wie więcej, ale dzięki anonimowości mija się
> w swoich wypowiedziach z prawdą.
Powiem jedno, jeśli ktoś
> pracujący w tej branży uważa Ogólne Warunki
> Ubezpieczenia(OWU) - za chwyt marketingowy, nie pozostaje
> mi nic innego jak podziękować mu za dalszą dyskusję.

> strach... :/
Pomysl zanim coś napiszesz. Umowy są konstruowane w oparciu o tabele smiertelnosci i statystyki.Zdarzenia najczęstsze sa najdrozsze.Mozna zaoferowac klientowi rózne umowy,opisać je w OWU rzetelnie i wyczerpująco.no i co z tego? Prawdopodobienstwo wypłaty z tyt.choroby smiertelnej jest na najnizszym mozliwym wskazniku(bo zdarza sie rzadziej niz sama smierc,gdzie jeszcze jest NW).Jesli tego nie rozumiesz to to produkuj sie dalej . W ubezp.grupowych są firmy które mają po kilkanascie umów dodat.albo i więcej,i co z tego i tak wypłaty są z uszczerbku,pobytu w szpitalu,urodz,dzieci.,cała reszta to marketing,ma zwabić klienta(bo prawdopodobieństwo zdarzenia jest min.,nawet są dorzucane za tzw.darmo-zart)U was jest podobnie z tą umową.W tym sensie uzyłem słowa marketing,i dobrze wiesz o czym piszę,i nie udawaj zbulwersowanego profesjonalistę,bo takie wypowiedzi jak twoje utrwalają mnie w opinii wielu z branzy o twojej firmie.To was wyróznia,moze i tak bo jest to cos innego,no i co nic,bo statystyki są ogólnie dostepne,a resztę sobie dopowiedz jak potrafisz.I nie udawaj kogos kim nie jestes, bo za mało wiesz zeby byc wiarygodnym.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.