~xyz

Dnia 2024-07-02 o godz. 08:48 ~założenia napisał(a):
> Fajne wyliczenia - wiesz ze jezeli założysz, że pi = 4,59 będziesz mógł policzyć, że możliwy jest lot w kosmos wanną łazienkową?
>
> przyjąłeś jako aksjomat, roczny wzrost na poziomie 19%. to co sie dzieje na kursie wynika z tego, że są ludzie, którzy nie do końca zgadzają się z tym założeniem

wzrost roczny z raportu finansowego ostatniego masz 8% wzrostu na zysku netto tylko ze wynik jest obciazony ok. 10-12% spadkami dolara wzgledem roku poprzedniego jak zniesiesz spadek dolara masz wzrost ok.19% wiec zakladam ze aksjomat jak to napisales dziala a ci co sie nie zgadzaja to nieuki co nie umia liczyc ? :) Wbrew pozora rynek nie zawsze ma racje a najwiecej mozna zarobic jak sie myli wiesz synku ile ja pozarabialem pieniedzy na akcjach ktore kupowalem pod koniec marca 2020 tylko ze wtedy nie bylo analitykow co mowili kupuj mowili sprzedawaj uciekaj uwazaj....a ja kupowalem i teraz pytanie kto mial racje a kto sie pomylil ? Teraz bardzo duzo influencerow rynkowych mowi odnosnie tej spolki uwazaj przedstawia jakies lekko usmiechniete tezy na poparcie spadkow z ktorymi sie nie zgadzam co wywoluje negatywny sentyment wokol spolki i utwierdza sellerow w tym ze maja racje a ja gram na to ze ci wszyscy influencerzy analitycy i sellerzy sie myla a ja mam racje ....no co nie moge ? :) Pozyjemy troche zobaczymy kto wygra ale cos czuje ze smierdzi powtorka z 2020r. czyli totalna wiktoria xyz-eta....

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.