Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dzielna dyskusja. Sobik posiada 14,8 mln szt akcji. W między czasie dokupuje 1mln po 7,2 od NN. To ja się pytam On jest desperat skoro na forum twierdzicie że to bankrut i śmieć ten Lentex Czy może terzeba się zastanowić czy Sobik czegoś nie wiem? Lądujesz 100mln PLN w spółkę tak bo Ci się podoba czy raczej wierzysz i mniej więcej znasz perspektywy rozwoju dalszego spółki. Nadmienię że spółka co roku wykazuje 30mln zysku i ma 208mln zatrzymanych zysków….. Więc zanim coś napiszecie rozważcie różne opcje i nie pierd….ie że to bankrut i śmieć. Mnie też wkurza że kurs jest na 6,5. Według mnie 20zl to jest normalna cena a i to myślę że więcej powinien kosztować …. Jak było 13mln szt akcji w obrocie to kurs dojechał do 90zl. Co daje kapitalizację na poziomie 1,3mld zł Teraz akcji jest 35/36mln szt (Lentex ma swoje tego nie liczę) a kapitalizacja jest na poziomie 234mln Brakuje jakieś x5,5 Czyli proste liczenie 6,5x5,5 =36 A nadmienię że wtedy takich zysków nie widział nikt