zbigniewmaj

Milkiand wart na naszej giełdzie 31 500 000 akcji po 0,85 = 26,75 mln zl
a kupił Ostrowie za 49,3 mln
https://www.parkiet.com/firmy/art21703371-milkiland-przejal-dawna-mazowiecka-spoldzielnie-mleczarska-ostrowia
dodatkowo najwększy producent serów i wyrobów mlecznych na Ukrainie, nie musze tłumaczyć, że dzieki mleczarni w Polsce otworzył sobie rynek bezcłowy na Europe
8 mleczarni na Ukrainie + logitsyka
Gospodarstwa mleczne nie jestem pewien ale chyba 17 tys ha ziemi gdzieś o tym czytałem dodatkowo własne bydło mleczne
Także nie piszcie że ubieranie w akcje po 1 zł w trupa bo Ci co niechcący kupili kiedyś akcje po 1zł niech sprawdzą wykres ile spółka była warta przed wojną która zaczeła sie w 2014 (albo pomyslcie ile to wszystko będzie warte po wojnie)
a wy "ubrani"w te akcje nie dokupujcie jeżeli sie boicie ale też nie sprzedawajcie poczekajcie do końca wojny.
A ta niedługo moim zdaniem się skończy.
Warto też się przygotować i zobaczyć jaki jest transfer wyrobów mlecznych z Ukrainy do Polski i odwrotnie i kto jest najwęszym udziałowcem tego obrotu.
Powodzenia wytrwałym - sam jestem ubrany w akcje po 1 zł:)

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.