~emeryt

Szanowni jak pisałem wielokrotnie na przykładzie PIS i PO nigdy nie mogłem powiedzieć że jedni lub drudzy wszystko robili dobrze lub źle ,zagorzały fanatyk jednych lub drugich mówi że jedni lub drudzy wszystko robią dobrze a przeciwnicy wszystko źle .Ja oceniam dany czyn i jeśli jest to dobre w moim odczuciu to mówię że dobrze zrobili bez różnicy czy to zrobił PO czy PIS .Również w przypadku GG też stosuję tą zasadę .w jednym z wątków zwróciłem uwagę na konflikt interesów organizatorów GG bo nie zawsze może im się opłacać walczyć o jak najwyższą cenę wezwania bo nawet niska cena wezwania zapewni im prowizję od członków GG .Hipotetyczne prowizje możecie sobie sami obliczyć ,dlatego nie lubię ruchów oporu które tak mają skonstruowaną prowizję ale jest jak jest .Czy jest realne że GG ma pisane lub niepisane umowy że prowizją za sukces dzielą się z prawnikami .Proszę też wsiąść pod uwagę że jak GG nie wywalczy wezwania tylko zostaną notowania giełdowe to upłynie czas na jaki zawarto umowy i jeśli ktoś sprzeda akcje po tym terminie nawet po cenie x to organizatorzy GG nie dostaną od Was prowizji bo im nie zapłacicie bo umowa wygasła.
Wracając do tematu wystawiania zleceń lub anulowania zleceń chciałem zwrócić uwagę że takiej prostej czynności GG nie jest wstanie ogarnąć organizacyjnie ,oczywiście może nie próbowała i dała wolną wolę ..ale warto byłoby sprawdzić jak działa organizacyjnie GG I jak Wy w ramach solidarności robicie to wszyscy .Zdecydujcie w GG czy wolicie wystawiać czy anulować wystawione .Osobiście wolałbym zacząć od wystawiania zleceń ,po miesiącu można przećwiczyć anulowanie zleceń .Na pewno to nie pogorszy sytuacji ,w GG jest wiele akcji więc też nie ma się czego wstydzić ,wszyscy z GG wystawiacie po cenie z ale macie zrobić to wszyscy ,zobaczymy czy taką prostą czynność potraficie zorganizować , osoby które nie są w GG dobrze by było aby też wystawiły po cenie y ...ale to Wy jako członkowie GG macie przekonać organizatorów GG aby to wprowadzić ....dodatkowo sami będziecie widzieć że jak ktoś usunie takie zlecenie to znaczy że robi kółeczko oszukując organizatorów GG i nie płacąc prowizji .

https://sejm.gov.pl/Sejm10.nsf/interpelacja.xsp?typ=INT&nr=1911&view=null

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.