Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Witaj Mexx ja nadal siedzę w ATC, powiększyłem pakiet rok temu gdy kurs powrócił na 14 zł. Płacą stabilna dywidendę więc nie czuje powodu by wychodzić. Czekam aż rynek dostrzeże że spółka przepoczwarza się nam powoli w małą elektrownię. Perspektywy na rynku papieru i celulozy uważam powoli się poprawiają po trudnym 2023r. Spółka trzyma rentowność więc wzrost popytu i sprzedaży powinien nam zauważalnie poprawić wynik w kolejnych okresach. Mam osobiście nadzieję że kurs wybije w tym roku z konsolidacji i pójdziemy w kierunku 30 zł. Fundamentalnie jest to bardzo zdrowa spółka o bardzo niskiej wycenie rynkowej. Obecnie moim koniem pociągowym w portfelu jest CCC i tam raczej czekać na dywidendy nie będę i po prostu sprzedam więc Arctic traktuje jak spółkę pod IKE/IKZE chociaż papier leży na zwykłym rachunku maklerskim