~Orzel74

Jakby wyceny zależały od ilości ludzi w zespole to by Tymiński zatrudnił ich 1000. Brak kasy- niski cap, zyski w spółce - wysoki cap. Natomiast u nas wszystko postawione jest na głowie. Jedni grają pod permanentne marzenia inni pod długofalowe zyski i dywidendy. W skali kilku lat zapewniam że ci drudzy są na większym plusie. Pokazałem ci CIG jak był wycenianie w 2020, po 0,32 akcja. Idąc twoim tokiem rozumowania to PLW powinien mieć niższy cap niż 11B (a tak nie jest) ponieważ 11B ma aspiracje na duże projekty a PLW ma małe projekty I rosnące zyski. Skala jest taka że dywidendy z PLW to dla niektórych inwestorów LT czysty zysk a raczej akcje za free. Wyceny robione przez duże DM spółek z sektora gaimingowego zupełnie pomijają fakty/dane/informacje jak ilość ludzi w zespole czy wygórowane arealne aspiracje prezesa a ja mam to brać pod uwagę. Czyli takie na udo, może się nie udo a może się udo spełnić aspiracje prezesa. Huk z tym że nie udało się przez minimum 12 lat może za dwa -trzy lata się udo. Co tam że LotF może się zwróci za 2-3 lata, przecież są banki , pożyczki I system dodruku akcji.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.