Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Od początku...
Giełda wyglądała bardzo profesjonalnie więc uwierzyłem też w to, że z to mojej winy straciłem wszystkie pieniądze, jednak wcale tak nie było.
Byłem instruowany przez Panią Katarzynę i wszystkie działania robiłem krok po kroku z tym co mi tłumaczyła.
Przy zainstalowaniu anydesk ( nie instalujcie tego) nie było to trudne, bo dosłownie śledziła każdy mój ruch.
Jednak zdarzył się dzień kiedy mogła mi pomóc jedynie głosowo. Byłem pewien, że zrobiłem wszytstko tak jak mi tłumaczyła, ale okazało się że gdzieś popełniłem błąd, nie to kliknąłem i nagle wszystkie pieniądze wyparowały.... ponad 60 tys euro... Byłem naprawdę w ciężkim szoku
Pani Kasia uznała że możemy zacząć inwestycję od nowa. Miałem jeszcze kilka tysięcy odłożone, ale nie tyle aby swobodnie móć inwestować na giełdzie, te pieniądze miały być przeznaczone na coś innego, więc zapożyczyłem się u kingsmans.org biorąc "kredyt" i wtedy zaczela sie prawdziwa jazda.
Dla bezpieczeństwa chciałem wypłacić część kasy i okazało się, że muszę zapłacić im jakiś podatek co wzbudziło u mnie podejrzenia.
Zacząłem czytać w internecie o tym podatku i natknąłem sie na informację że kingsmans to wielkie oszustwo i oszukali już z tysiące jak nie setki tysięcy ludzi!!! Zmieniają ciągle strony, domeny, ukrywają się. Te strony z ich pozytywnymi opiniami i "weryfikacjami" są pisane przez nich samych i w dodatku pozycjonowane za grube pieniądze, dlatego tak trudno znaleźć te które mówią jaka jest prawda...
Witryna wygląda profesjonalnie a "brokerzy" i "analitycy" brzmią kompetentnie tylko dlatego że są z tego szkoleni... nie z giełdy, nie, nie! Z TEGO JAK NACIĄGNĄĆ KLIENTA KŁAMSTWAMI
Zaraz po tym kiedy przeczytałem te opinie dostałem telefon o tym że natychmiast muszę spłacić ich kredyt bo w innym razie podadzą mnie do sądu.
Na moją wiadomość o tym, że wiem że to oszuści bo ludzie piszą o nich w internecie Pani Kasia bez zawahania odpowiedziała że to przecież konkurencja i każda giełda zmaga się z takimi problemami.
Nie chciałem jej znowu zaufać więc zadzwoniłem pod numer prawnika którego ludze polecali.
Okazało się że znają kingsmenów i jest to grupa przestępcza którą dobrze znają. Od razu zacząłem z nimi współprace i opowiedziałem to co teraz wam.
Pani z kancelarii doradziłą mi jakie kroki muszę teraz podjąć, co zrobić i aby odciąć się od nich na zawsze. Rozmawialiśmy ponad godzinę więc wiem co mówię przestrzegając was przed inwestowaniem tam....
Kancelaria zgłosiła sprawę do prokuratury i już po kilku miesiącach zacząłem odzyskiwać swoje pieniądze. Jestem im okropnie wdzięczy bo myślałem że już wszystko stracone, a jednak już po pierwszym telefonie do kancelarii ( zostawiam wam nr 503-122-196) wiedziałem że odzyskam te pieniądze i udało się!
W postępowaniu wyszyła reszta ich stron:
kingsman.net
user.member-hub.net
wt.kingsman-adv.org
user.kingsman-adv.io
user.kingsman-adv.org
kingsmans.org < ------------------------- TA BYŁA MOJA
kingsman-adv.com
cfd.kingdom-investments.io
kingsman-adv.com/en/
user.member-hub.ltd
kingsmanltd.com
A anydesk nei instalujcie bo to aplikacja szpigująca... musiałem zmienić wszystkie możliwe hasła bo wykradają dostęp!