Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
"Obecnie spółka jest wyceniana na 22 zł za akcje" >Wartość księgowa to 22zł, trochę coś innego "Znajdźcie mi drugą taką stabilną spółkę..." >Jeszcze kilka się znajdzie, nawet w tym sektorze @abc natomiast o skupie akcji 'w każdym miesiącu' wspomina >tak długo jak nie są one skupowane w celu umorzenia, to dla akcjonariusza indywidualnego wiele to nie zmienia. Na plus: -podwyższona dywidenda (chociaż tutaj czuję zagranie wizerunkowe trochę, to nie będę narzekać, byle za rok znowu jej nie ścieli drastycznie) -zmniejszenie poziomu zadłużenia (chociaż to i tak zadłużenie z emisji obligacji, nie kredyty) -poprawa przepływów pieniężnych (chociaż niestety nadal bańkę na minusie, to wygląda na to że 2024 mają szansę zamknąć znowu na plusie) Słoniem w salonie natomiast pozostaje: na czym stracili 1.6M w 4 kwartale? W końcu jakby nie patrzeć to ich 2 stratny kwartał w historii. Nie oczekiwałem powtórki wyników sprzed roku, ale nie powiem, że wynik netto na minusie mnie zaskoczył. Widzę, że o połowę im spadły przychody ze świadczenia usług zarządzania wierzytelnościami jednostek zewnętrznych - stracili klienta/ów? Wyniki za Q1 za miesiąc, więc szybko się dowiemy czy coś negatywnego się dzieje w krótkim / średnim terminie. Nie zdziwię się jak na kursie poleje się krew na majówkę, chociaż sam na razie nie planuję wychodzić.