mizer

"Obecnie spółka jest wyceniana na 22 zł za akcje" >Wartość księgowa to 22zł, trochę coś innego "Znajdźcie mi drugą taką stabilną spółkę..." >Jeszcze kilka się znajdzie, nawet w tym sektorze @abc natomiast o skupie akcji 'w każdym miesiącu' wspomina >tak długo jak nie są one skupowane w celu umorzenia, to dla akcjonariusza indywidualnego wiele to nie zmienia. Na plus: -podwyższona dywidenda (chociaż tutaj czuję zagranie wizerunkowe trochę, to nie będę narzekać, byle za rok znowu jej nie ścieli drastycznie) -zmniejszenie poziomu zadłużenia (chociaż to i tak zadłużenie z emisji obligacji, nie kredyty) -poprawa przepływów pieniężnych (chociaż niestety nadal bańkę na minusie, to wygląda na to że 2024 mają szansę zamknąć znowu na plusie) Słoniem w salonie natomiast pozostaje: na czym stracili 1.6M w 4 kwartale? W końcu jakby nie patrzeć to ich 2 stratny kwartał w historii. Nie oczekiwałem powtórki wyników sprzed roku, ale nie powiem, że wynik netto na minusie mnie zaskoczył. Widzę, że o połowę im spadły przychody ze świadczenia usług zarządzania wierzytelnościami jednostek zewnętrznych - stracili klienta/ów? Wyniki za Q1 za miesiąc, więc szybko się dowiemy czy coś negatywnego się dzieje w krótkim / średnim terminie. Nie zdziwię się jak na kursie poleje się krew na majówkę, chociaż sam na razie nie planuję wychodzić.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.