Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
A zdajesz sobie sprawę, że rozpowszechniając takie oklepane argumenty nieświadomie albo co bardziej prawdopodobne świadomie możesz powodować efekt samo napędzającej się przepowiedni, w skrócie inni mając w tyle głowy Twoja wydumaną argumentację zaczną sprzedawać akcje teraz chcąc uniknąć paniki a reszta się do tego dołączy zakładając, że właśnie z tym scenariuszem mamy do czynienia. Ja liczę, że mamy świadomy, umiejący liczyć akcjonariat i wieszczki bankierowe traktują jako swoisty folklor. Jeśli jesteś już trochę na rynku to wiesz, że rynek lubi zaskakiwać, jeśli większość osób założy to samo, to zapewne będzie odwrotnie. Użyłeś słowo "peron" to bardzo mocno determinuje Twoją postawę i co ważniejsze deprecjonuje wyrażane opinie. Już zupełnie tytułem zakończenia, wykonałeś choć odrobinę wysiłku i sprawdziłeś jaką kapitalizację miałby GOP przy wieszczonym kursie na poziomie 12zł i zestawiając to z potencjalnym wypracowanym tegorocznym zyskiem? Rozumiem, że w ramach prac społecznych będziesz pilnował forum reagując na każdy pozytywny komunikat ze strony spółki. Wybacz ale to moja ostatnia wypowiedź w tym wątku, nie mam w zwyczaju marnować czasu na wiadomości, które są pozbawione jakikolwiek cenotwórczych przesłanek. Pozdrawiam.