Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
O jakim horyzoncie czasowym obecnie mówimy? Ile czasu na co jest konieczne? Można uśrednić dokupić 50-100 tysięcy za jakiś czas jak jeszcze spadnie a może nawet i 200 tysięcy jak zjedzie np. Na 10 groszy. Problem polega na tym że trzeba określić czas inwestycji a ty ciężko coś przewidzieć i ryzyko dość duże bo co chwilę kurs zawieszają. Vklf mówiłeś że kiedyś nagrzałem się na fotowolta ale tam udało mi się dostać akcje nisko i kupiłem zaledwie 50 tysięcy i sprzedałem po cenie 36-37 prawie z 40 % zyskiem w krótkim czasie. Tu już jestem ponad 60 % na minusie co jest dla mnie najgorsza inwestycja w mojej 20 letniej histori inwestycyjnej. Sam się zastanawiam dlaczego zmieniłem standardy ryzyka. Moim zdaniem jeśli kurs opłaci 2 fixy to jeszcze jest szansa na spekulacyjne wzrosty. Pytanie kiedy to nastąpi?