Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Nie wiem do kogo ten post skierowany, ale ci odpowiem. Wyceniasz spółkę tylko po wynikach? A perspektywy? Jeśli masz przekonanie, że dla PLI nic się nie uda to ok. Ja mam inne i wiem, że z samego serwisu będą wyciągali po 10-15Potem baniek rocznie i to już za niedługo... W kolejnych latach może być nawet więcej, ale to zależy od wielki zleceń na VFX jakie dostaną. Mam tez przekonanie, że wrócą do Fatimy, a i z seriali dorzucą parę groszy..Oczywiście nie jutro, bo produkcja czegoś takiego trochę trwa. Tak w 2023 nie ze swojej winy nie potrafili wygenerować przyzwoitego zysku z rekordowych przychodów, dlaczego to masz to w raporcie. Czy w 2024 będzie podobnie? Uważam, że nie! 2024 będzie rekordowym pod względem przychodów i mam nadzieje,że i pod względem zysku netto i ebitda. I mam też nadzieję zobaczyć to już w wynikach z a 2Q24
Zapytam przewrotnie czy CCC jest firmą dużo lepszą po 80zł niż była po 30zł? Wtedy akcje były be, a teraz reko za reko że jest cacy! Kiedy trzeba było je kupować? Po 30zł gdy było słabą firmą czy po 80zł gdy jest dobrą firmą :) Przybyło im sklepów, klientów??? :)
Z mojej strony nie ma rozczarowania bo rozumiem, że nie mieli jak się zabezpieczyć przed strajkiem a moce przerobowe były zwiększane pod dużo większe VFX. Stąd masz wzrost kosztów które wpłynęły na zysk. Wkrótce także jakaś zapowiedź od Juggler nt. gry.Przynajmniej tak odpowiedzieli w komentarzu na FB.
Tu problemem jest brak komunikacji z rynkiem a nie sam core biznes spółki.
Dla porównania kapitalizacja 20 baniek bez przychodów, bez zysków, bez kasy, bez pomysłu jak dalej funkcjonować:
https://www.bankier.pl/gielda/notowania/new-connect/STARWARD/wyniki-finansowe/jednostkowy/roczny/standardowy
Tu kapitalizacja prawie 90 baniek i zero perspektyw
https://www.bankier.pl/gielda/notowania/new-connect/FARM51/wyniki-finansowe/jednostkowy/roczny/standardowy
Wzrost pod Wiedzimina gdy ubierano ulicę z 40zł na 80zł dokonał się 106 tysiącami akcji. Gdy fundamentalnie spółka była bardzo słaba. Nie miał takich kompetencji jak obecnie, wdępnęła w Fatimę I AOLAa. Praktycznie stała tylko na cinematikach. Gdzie jest teraz i w reklamie i w VFX i IP to masz w raporcie.
Teraz zjazd z 25zł na 20zł od 2.02.24 zrobiony został 100 tyś akcji w tym pakietówka na 42 tyś papieru i innym fajnym transakcjami.:)
Do zobaczenia po wynikach za 2Q.
Zostawiam forum dla liczydajły od minimów :)