Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Na longa może i cena dobra pod warunkiem że kupujesz teraz i masz jeszcze kupę kasy by kupować na niższych poziomach. Kurs będzie jeszcze spadał bo prezes gada jedno a przychody pozkauja co innego. Ja uważam że po raporcie rocznym będą spadki bo za 4q23 będzie strata. Za 1q24 strata będzie spora, myślę że może być conajmniej 3 mln netto przy tych przychodach. Przejęcia fajna rzecz ale zobacz jak oni są zakredytowani. Mimo że w 2022-23 zysk netto to prawie 60mln to nie mają głupich 5mln na jakieś przejecie i prezes musi pożyczyć. Koszty obsługi kredytów są teraz spore, przychody jakieś są takie są jeśli to ruszy to dopiero koniec 3q uważam. Za 3 miesiące zobaczymy jakie będą przychody za 2q. Jeśli prezes gada prawdę to powinny być wyższe niż za 1q24 natomiast można zapomnieć o 80mln raportowanych rok temu na tym etapie. Aha kurs euro 4.3 a nie 4.7 jak rok temu, taryfy dla pomp w polsce brak, lista ZUM dopiero w czerwcu jeśli chodzi o pompy takie rekomendacje są, w niemczech też słabo, załóżmy że ta austria faktycznie ruszyła, ale co to daje widać po raporcie przychodow za 1q24. Dlatego ja uważam że będziemy niestety testowali znacznie niższe poziomy i to już w przyszłym tygodniu po rocznym a na bank za miesiąc po raporcie za 1q24. Kurs mogą uratować tylko zewnętrzne informacje np. Specjalna taryfa, ew. Dofinansowanie do zbiorników na H2 itd. Pozdrawiam i ubolewam