Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Nie wiem, czy ja jestem ślepy, czy ktos się pomylił. Zysk w 2022 to 25 mln, zysk w 2023 to 20 mln (nie 26, jak ktos napisał). Czyli mamy spadek zysku rok do roku. Ale biorąc pod uwage sam Answear to mamy rok do roku wzrost zysku. Mniejszy zysk wynika ze straty PRM. To chyba normalne, że skoro przejęli spółke przyoszącą straty to z dnia na dzień PRM nie zacznei być dochodowy. Trzeba troche w niego zainwestować, właczyć ro swoich kanałów sprzedażowych itp. To musi troche potrwać. Do tego doszły takie kwatki jak aprecjacja złotego i blokada granicy z Ukrainą. To nie są strukturalne problemy. Spółka ciągle się rozwija, a PRM z czasem zacznie być rentowny. Do tego wreszcie ruszy oczekiwana konsumpcja w regionie. Mogłem sprzedać Answear po 37 zł, teraz jestem znowu na zero.... po dwóch latach od pierwszego zakupu. Potem dokupowalem, najdrożej po 32. Ale nie wymiękam, bo dwa gorsze kwartały nie zmieniają faktu, że spółka jest dobrze zarządzana, rozwija się, rok w rok zarabia. I przede wszystkim wierzę, ze jeszcze w tym roku PRM uzyska rentowność.