Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Na giełdzie jestem od 2004 r., natomiast na kontraktach od kilku miesięcy, kiedyś też grałem. Jednak dochodzę do wniosku, że akcyjny nie jest taki nerwowy jak tutaj. Akcje możesz trzymać i 10 lat, o ile spółka nie zbankrutuje, jeśli podejmiesz złą decyzję w danej chwili, najwyżej stracisz czas. Ważne jednak, by nie stracić pieniędzy. Tutaj sytuacja jest dynamiczna. W wielu przypadku zachowałem jednak zimną krew i nie zamykałem stratnej pozycji, bo jeśli bym to zrobił i się przekręcił to straciłbym podwójnie.