Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
a2a --- nie wiem czym mam racje ---ale infrastruktura OSM też może być ---- dodatkowym "ryzykiem" . Tu mamy 2 kwestie ryzyka Pierwsze same mapy potrafią sie długo ładowac nawet na Mocnych sprzętach ( bo zakładam ze Japończyk miał raczej mocny sprzęt) jesli jest " skomplikowana" na obszarach megamiast ---a kolejna Dodatkowa to samo obciazenie OSM ---o ile teraz tego obciazenia nie ma---- bo nie ma FALI ludzi którzy chcą jednoczesnie ściagnac mapy i je załadowac ---o TYLE nie jestem pewien czy takie dodatkowe zagrożenie związane z samą infrastruukturą OSM nie bedzie Dodatkowym " problemem " ----
Był ten temat poruszany ---spółka napisała ze jest w kontakcie z OSM --że robili stres testy i POWINNO BYĆ OKEY ---że chcą dodatkowo sie zabezpieczyc --( stąd te rekomendowane mapy ) ----ale patrzac po róznych premierach ---- od tego z the DAY BEFORE -( no name) ----poprzez PAYDAY 3( znana gra która dała na maxa ciałą ) ---- aż po np PAradox( świetny wydawca i dewelopesr) i jego CITYSKYLINES 2 -- one wszystkie zaliczyły wtopy zwiazane z " ocenami" i jakością ---
Zadaj sobie pytanie ---PO co GOP wprowadza te rekomendowane MAPY ?? --- no dlaczego?? ----MOIM zdaniem oni chcą też jakoś sie chociaż w minimalny sposób zabezpioeczyć ---przed pewnymi możliwymi " sytuacjami" ---- Przynajmniej ja tak to odbieram.---JUZ jakis czas temu wygłaosili apel ---do graczy w JAKICH MNIEJSCACH chcieliby grac ---wtedy Po raz pierwszy był poruszany temat Infrastruktury OSM ---i że pewnie włąsnie dlatego Pytali sie graczy żeby chciec w jakiś nawet minimalny sposób próbowac sie zabezpieczyć ---- ale po tym streamie japonczyka dochodzi nie tylko kwestia Infrastruktury OSM ---ale tez samego samego Ładowania sie map na koputerze ---bez obciazania mocnego OSM ( mala ilosc Utuberów która pobiera dane ) --czyli samej czystej konwesji map na komputerze.
Przynajmniej ja to tak widze ---nie wiem czy dobrze to rozkminiam ale---to mi sie wydaje logiczne ---ze tu są 2 sprawy jedna to samo konweertowanie map na KOMPIE ---ktore roznie trwa ale czasami w skomplikowanych mapach Długo---a drugie ryzyko to samo sciaganie map z OSM przy zakaldanym duzym obciazeniu tych serwerów zwiazanych z debiutem IFZ na rynku ----te 2 zagrozenia sie ze sobną łaczą moim zdnaiem i moga one wpływac ogólnie na potencjalne oceny . ---o OSM i ryzyku pisałem od jakiegoś czasu już ---ale jak zobaczyłem tego Japończyka i wiedziałem ze Duzo ludzi w IFZ jednoczesnie nie gra nie obciaza serwerów OSM --a i tak ladowało mu sie 5 MINUT ---to wtedy WYDRYGAŁEM .
Dobra ---- chyba jasno i ostatecznie sie wypowiedziałęm na ten temat ---i juz konczę ----do debiutu zostało ciutke ponad 2 tygodnie --- Debiut pokaże czy WYDRYGAŁEM BEZSENSOWNIE ---Wyolbrzymiajac pewnego rodzaju " ryzyko sytuacyjne" -- i kreujac w swoim baniaku czarnowidztwo ---ktore nie miało racji bytu.
Juz Naprawde postaram sie nie pisac o tym . --- debiut wszystko wyjasni rownież w tym temacie.