Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Pierwsze akcje PCR kupiłem 05.01.21 po 53,8 zł. Od tamtej pory wypłacili dywidendy (wraz z tegoroczną jeśli zostanie przyjęta) wysokości 45,17 zł brutto. Jaki jest kurs obecnie każdy widzi. Dodatkowo firma inwestuje ogromne pieniądze, by w przyszłości zyski były większe. Kto obserwuje ceny sody kaustycznej (dla mnie to papierek lakmusowy przyszłej sytuacji w firmie - choć niedoskonały) to ewidentnie widać poprawę. Myślę, że inwestorzy długoterminowi nie mają powodów do narzekania. Opinia nie jest rekomendacją. Jakie są wasze wnioski?