Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Cześć @bywalec, do wiarusów takich jak Ty i S_Holmes może nie należę, ale też tu kilka lat upłynęło.
Jeszcze sporo czasu upłynie aż zrealizują zwiększony program skupu. Niby nigdzie mi się nie spieszy, średnią zyskowność roczną z tej inwestycji też mam zadowalającą (może za asekuracyjnie tu zainwestowałem - dywersyfikacja ważniejsza;))), ale:
1/ do tej pory z 2,5 mln skupiono ok. 1,2 mln,
2/ zwiększenie o następny 1mln, przy ograniczeniu do 25% średniego volumenu --> potrwa dodatkowo ok. 1 rok (średni volumen za 1m-c, 3 m-ce, 6 m-cy, jest mniejszy niż 16 tys., a za 1 rok min. większy niż 16 tys. ), oczywiście rozumiem że nie chcą wpływać na nadmierne wzrosty, poza tym mogą być dodatkowe akcje skupu, niemniej to potrwa ???
3/ najbardziej cieszy zmiana ceny z poprzedniej uśrednionej 17,2 na 35,
4/ domniemuję, że na dotychczas posiadane ~1,2 mln akcji wydali ok. 16 mln zł, więc ze starej puli pozostało im ok. 26-27 mln plus dodatkowe 35 mln zł, co daje jeszcze 61-62 mln, a to może starczyć na skup ok. 2,3 mln akcji (założyłem średnią cenę z przedziału 20--35, co jest urealnione tak długim czasem skupu),
5/ dziwnym trafem zgadzać się będzie łączna liczba z powiększonego programu skupu? 1,2+2,3=3,5 mln akcji??!
6/ pisał któryś z Was, że czekacie na cenę powyżej 30 zł, tu może być dowód! - jeśli potrwa to nawet 2 lata, to opłaca cię czekać z 20 na 30 zł to 50%/2 lata = średnio 25 % rocznie - mi wystarcza
Powodzenia i cierpliwości wszystkim życzę