Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Czy ktos jest w stanie wycenic z grubsza te pozycje ktore ACE oglosilo w swoim komunikacie:?
http://gielda.wp.pl/index.html?a=1&b=1&c=11&POD=6&P[numer]=10654179&P[obr]=pa
Nie jestem pewien czy dobrze to rozumiem a rozumiem tak ze oni musza w ramach kazdego z 6 kontraktów (1 kontrakt = 1 kolumna) co miesiac sprzedac 200 tys EUR za zlotówki wg kursu kontraktu podanego ponizej dla kazdego kontraktu. Tyle ze to sa opcje wiec moze nie ma tego przymusu - ale cos mi sie wydaje ze jest bo by nie bylo tematu wtedy. Wg moich obliczen gdyby od teraz przez kolejne 2-3 lata kurs PLN/EUR byl 4.0 to wartosc ujemnych przeplywow pienieznych z pozostalej czesci kontraktów wynosi kolo minus 9-10 mln zlotych.
Mam prosbe do tych co to rozumieja zeby potwierdzili, albo powiedzieli jak jest
DZieki