Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
No tak więc zrealizowała nam się Formacja spodka, jestem na spółce od 5 lat, był em zarobiony jak i mocno na minusie.
Zastanawia mnie jak niski mamy FF, z zasady jest wiele osób z akcjami z wolumenem 100 k +, szczerze wątpię aby ktoś przekraczał granicę 300 k+ na spółce młao płynnej ale mogę się mylić.
Także z 30 % myślę że do 1/3 jest na słupach (pytanie czy nie jakiś koncern o którym tu była mowa), kolejne 1/3 jest w rękach mocnych takich jak moje. 1/3 to akcje rozdrobnione lub mniej.
I do sedna kurs jest pilnowany na potęgę, a do tego nikt nie zauważa naszej spółki, na forum jest względna cisza , czyli inne szulernie wiedza ze jest tutaj blokada, nawet nie próbują zrobić wirówki, a jest ku temu powodów sporo, przedewszystkim plotki, a na nich się najlepiej zarabia.
Wirówka zacznie się dodpiero po libii o ile w ogóle wypali, bo mam znajomego co tam się obracał w tych krajach i tam z administracją jest cięzko, są też niemcy, skoro nasz jaśnie panujący po raz drugi "fur deutchaland" to może łaskawiej tam będą patrzeć na polskie firmy i coś ruszy.
Z zasady takie osoby jak ja były zmęczona niskim kursem, ale teraz jest perspektywa zgarnięcia mitycznych 1000%, ale w jakim okresie, jak dla mnie tu bedzie pilnowany ładny trend wzrostowy i nie ma co sie nastawiać na 5 zł w ciągu 3 miesięcy.
Osobiście oczekuje wyniku do max 2,5 mln zysku za 4 kw, podwojony zysk z ostatniego kwartału, i po tym raporcie dopiero oczekuję kolejnych informacji ze strony spółki o kierunku rozwoju. Na moje też powinni zrezygnować ze skupu akcji własnych, a przejść w kierunku GPW.
Pozdrawiam Akcjonariuszy
Oby nam ta perła jak najdłużej rosła stabilnie bez wirówek