~KE

A skoro pytasz to napiszę.

Z takich spekulacyjnych spółek to mam ich teraz 12 na oku, ale na przyszły tydzień:

1. Plaza (PLZ) - zrobiłam tam już dwa kółka w dwa miesiące. To fundamentalnie bankrut, a arbitraż, który napędza ruch to tylko pretekst. Oczywiście, jeśli wygrają to będzie odjazd kursu, ale na ten moment nie wiadomo kiedy i czy w ogóle. Natomiast tam teraz jest 7 sesji spadkowych z rzędu i zjazd od szczytu o ponad 40%, ale... spójrz na obroty, ktoś to kupuje. Jakoś nie wierzę, że "ulica" robi 1,5-2 miliony obrotu dziennie na takiej spółce. Do tego wejście i ujawnienie się z 11% Ragnar - może to jakaś pralnia pieniędzy, cholera wie, ale jednak nie sądzę, żeby wybrali spółkę na której stracą 50%. To ryzykowna zabawa, ale - jak dla mnie - do teraz dochodowa. Jeśli wróci do 3,4zł zacznę się zastanawiać nad ponownym wejściem.

2. Pharmena (PHR) - w grudniu i styczniu się spóźniłam, wahałam i nie weszłam, a zarobić można było sporo. Teraz wyłapałam info o rozszerzeniu umowy dystrybucyjnej na dwa nowe rynki, weszłam szybko wczoraj i nie sprzedałam dzisiaj. Może to błąd, a może w najbliższe dni będą takie jak w styczniu, zobaczymy, ale warto obserwować. Spółeczka ostatnio rzuca ciekawe komunikaty. I ma w tym roku szansę pierwszy raz na zysk w wynikach.

Tak poza tym to spółeczki takie jak Pure, Yoshi (NC), Medinice - jeśli rzucą jakieś ciekawe info to zaraz wchodzę. Jeśli nic się nie dzieje to wyjdę na tej samej sesji, niewielkie ryzyko, a jeśli jest wzrost to najczęściej po kilkanaście lub więcej procent.

A Twoje typy na najbliższy tydzień? Powodzenia na rynku.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.