~Cezary

Cześć, Marta. Oczywiście mogę mówić tylko o sobie. Więc tak: jest dokładnie tak jak mówisz, tzn. ryzyko ogromne, a zarobek... cóż, teoretycznie też ogromny, ale w praktyce prędzej czy później kończy się bankructwem. Ja gram od 20 lat, tylko dla adrenaliny, chociaż od dwóch lat per saldo jestem na plusie. Z dużym prawdopodobieństwem jestem uzależniony od ekstremalnie silnych emocji, pozytywnych czy negatywnych, to w zasadzie nie ma znaczenia. Bankrutowałem kilkukrotnie, a zaczynałem od kwoty 10 tys. W tej chwili mój kapitał to około 120 tys, czyli jakieś 80 tys. do przodu (po uwzględnieniu wcześniejszych strat). Pierwszy rok zyskowny miałem 4 lata temu, czyli po 16 latach gry. Nie łudzę się co do dalszych zysków, wiem że w każdej chwili mogę stracić praktycznie wszystko. Oczywiście nigdy nie gram bez z góry zaplanowanej strategii. Jeśli strategia przynosi straty, zmieniam ją, ale nigdy nie gram pod wpływem intuicji czy przeczucia.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.