Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
No to niech się Raen na atom przestawi, bo jak postawią reaktor, to podziękują całej fotowoltaice, która jest oczywiście potrzebna, ale uciążliwa (odbiór energii, przyłącza itd). Skoro teraz marnujemy 70% energii przekazywanej od indywidualnych, pomyśl co będzie jak 80% zapotrzebowania pójdzie z jednej elektrowni (!)
PV'owcy będą produkować na bieżąco dla siebie, albo po dokupieniu banków energii, "na później". Cała prawda w paru zdaniach.
Tak czy inaczej jesteśmy między młotem a kowadłem - Niemcy chcą nam pchnąć wiatraki Siemensa (bo ten plajtuje)... a Francja ciśnie w atom... Donek ma twardy orzech, z każdym musi dobrze żyć, ale do kogoś się dupskiem trzeba odwrócić. Ja jestem za atomem.