~Kostuch

Quatuor. Optymalizacja – pisałem już o tym po wydaniu dema, że jeżeli tego nie naprawią to będzie klapa. No i tego nie naprawili. Ja gram na RTX 3060 Ti na ustawieniach wysokich w 4K i ma średnio 25-30 fps. Gra pod względem wizualnym (mam na myśli lokalizację i inwentarz) wyglądają naprawdę dobrze ale gdy schodzi się na ustawienia średnie to już o wiele gorzej ( o niskich nawet nie wspomnę). Wymagania podawane przez studio dotyczą chyba grania na full hd tj. 1080 bo na pewno w 4k na ustawieniach wysokich nie pogracie na karcie RTX 2060. Komp zawiesił mi się już trzy razy, to jest porażka. Myślę że ten problem dotyczy wszystkich platform i na miejscu Prezesa przeprowadziłbym szybką rozmowę wychowawczą z pracownikami tj. albo śpicie w firmie i naprawiacie to albo szukacie nowej roboty. Myślę że oceny graczy jak i recenzentów na pewno znacznie przyczyniły się do takich ocen. Quinque. Wrażenia z gry. Subiektywnie cieszę się że były scenarzysta odszedł… . Fabuła i dialogi robią swoją robotę i ciągną tą grę. Muzyka i Dubbing również (wiem powtarzam się). Grając w 4k na wysokich ustawieniach wrażenia wizualne z miasta są dobre )po prostu chodzenie po nim nie męczy). Gra przede wszystkim wciąga i chce się ją ukończyć. Nie będę już pastwił się na modelami postaci i mimiką bo to porażka która przy tego rodzaju grze gdzie jest dużo dialogów i kamera pada bezpośrednio na NPCa nie powinno być miejsca (tego już pewnie nie naprawią żadnym patchem). Zagadki logiczne na duży plus i szkoda że tak mało. Jedynie co mnie bardzo męczyło to podróż do Nieświata, było ich zwyczajnie za dużo (nasz sługa w książce padł by na pewno po tylu kontaktach z Nieświatem w trakcie jednego dochodzenia… ). Wystarczyło by dwie, max trzy. Sam Nieświat ok, tylko wydaje mi się że producenci zrobili z niego trochę takiego zapychacza czasu. Za mało możliwości kontaktu z otoczeniem, ludzie stoją trochę jak szwendacze, prawie żadnych rozmów. Gra niestety nie daje też możliwości poznania Universum bardziej dogłębnie. Pomysł z teatrzykiem świetny ale nic poza tym. W bibliotece parę książek na krzyż, to trochę za mało. Walka beznadziejna, mogli sobie ją podarować albo lepiej wyreżyserować ją dodając elementy QTE (walka z pierwszym z bliźniaków ok). Samo QTE nie do końca dobrze działające, widać to już na początku gry pościgu złodzieja. Z samego gamleya na plus najbardziej w pamięć utkwi mi cały wątek z Katem który był świetnie przedstawiony na minus częste pobyty w Nieświecie który trochę wieje monotonią. Podsumowując. The Dust wydał Inkwizytora na trzy platformy i to świadczy o ogromnej pracy studia (Spotkałem się z informacją że chcą stworzyć wewnętrzny zespół portujący, gdyby ktoś wiedział kto portował Inkwizytora to proszę napisz). Osobiście nie wiem czy sami portowali Inkwizytora czy jakaś firma zewnętrzna robiła to za nich ale to jest ogromny plus (widać to już po zainteresowaniu graczy z PS Store). Na minus optymalizacja, wyścig trwa … . Jeżeli tego szybko nie naprawią to stracą mnóstwo potencjalnych graczy czyli porostu kasy. Patrząc po cenie, spodziewam się szybkich promocji, dopiero zejście na poziom 25-30 dolców pozwoli ruszyć ze sprzedażą. Kiedy gra się zwróci, zobaczymy, nie chce mi się komentować postów tych śmiesznych trolii o kosztach produkcji, zalecam spojrzeć do sprawozdania za III kwartał 2023. Tam wszystkie dane są zamieszczone. Osobiście obserwując PS Store jestem optymistą że zwrot będzie dosyć szybki. Niezwyciężony zwrócił się już po trzech miesiącach a był znacznie droższy. A co do samej sytuacji na GPW. No chłopaki zjeżdżajcie, próbowaliście w piątek z rana ale nie wyszło może spróbujcie jeszcze raz, bo chcę uśrednić… . Myślę że jest to dobry czas aby na spółce zostały osoby z pakietami po kilka, kilkanaście tys akcji, tak będzie lepiej dla wszystkich. PS. Fajnie było gdyby ten post nie zdechł za szybko, tu trolle tylko szambo robią… .

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.