Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
1. Zarząd celowo wyczekał maksymalnie zgodnie z prawem aby ogłosić ESPI zbiorcze, licząc że zbierze ile się da. Nie da się więcej niż 20 % średniego kroczącego obrotu, więc proszę nie pisać bzdur że nie kupują więcej.
2. Kto postawił niezgodny z prawem baton ? To chyba oczywiste i jest to działanie na szkodę spółki, bo jak KNF to sprawdzi to może być problem, więc radzę trzy razy pomyśleć, zanim się zrobi taką głupotę.
3. Spółka ma swoje perspektywy i aby trend wzrostowy był kontynuowany potrzebuje normalnego, długoterminowego Akcjonariatu, który przy poszczególnych pułapach będzie w sposób oczywisty się częściowo zmieniał.
4. Ja czekam spokojnie na akwizycję przez duży podmiot typu Mobruk, ale to tylko moja opinia i moje prognozy, którymi proszę się nie kierować.
5. Giełda to ryzyko i jak ktoś tego nie pojmuje lepiej niech tu nie inwestuje.
6. Spółka jest w segmencie Premium -Focuse NC i to też o czymś świadczy.
7. Ulica zawsze wchodzi wtedy kiedy pociąg ucieka, taka psychologia tłumu. Jak było w okolicy 40 rok temu to płakali, że będzie po 20 i wtedy kupią pod korek, no to teraz niech sobie plują w brodę i wyjmują cynamon z gaci.
8. Jak kurs przebije 1.0 wtedy będzie naganianie pod 10 zł, no ale i takie cuda mogą tu być bo kto nie pamięta Columbusa jak wystartował z poziomu 2,0 na 110. Bo to jest nasza, polska, bananowa giełda !!!!
9. Mam nadzieję że Zarząd w raporcie coś wspomni na temat polityki dywidendowej, która by ustabilizowała kurs i przyciągnęła długoterminowych inwestorów.
10. Spółka jest swego rodzaju monopolistą w branży z ogromnym doświadczeniem i rozpoznawalnością na rynku, więc tym bardziej to jest jej atut, a porównywanie jej do okresu sprzed 14 lat ma się nijak do tego jak jest obecnie.
Pozdrawiam Johna, bo ten gość choć rzadko tu pisze, to jednak zawsze z głową i sensem.