Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2024-02-06 o godz. 23:01 ~oze napisał(a):
> Ciekawa zależność
>
> Zawsze kiedy oddajesz na sesji papier ze stratą (próbując nieudolnie zaniżać kurs) wieczorem zakładasz nowe wątki na OZE Capital i z pianą na mordzie wylewasz swoje frustracje ; )
>
> Heh, czy to nie szmonces?
>
Po pierwsze jaki jest sens zaniżania kursu tego trupa? I dlaczego ja bym miał to robić jak jest od tego szort, który jest tak nabity akcjami że mógłby upodlić kurs w każdej chwili, ale on cierpliwie poczeka na termin zwrotu i wtedy go uwali bardzo głęboko, żeby zapłacić 3,5% od jak najniższego kursu. I doskonale nawóz giełdowy o tym wie, bo co jakiś czas zakłada wątek o tym jak to szort zna karty i jak to zaraz przełoży wajchę :)
Po drugie tutaj poprzez "działalność operacyjną" kurs naturalnie spada, bo czego się nie dotkną to to spieprzą. Sam ostatnio jak sobie uświadomiłeś że to padaka jeśli chodzi o działalność, to bredziłeś że działalność nie ma znaczenia bo liczy się spekuła.
W związku z czym rzuca tobą jak europejski rolnik nawozem w biura eurodeputowanych w Brukseli.
O jakiej pianie ty piszesz? O tej kapiącej z twojego ryja? Ja jedynie mam uśmiech politowania, jak czytam kolejne niespójne życzenia chcieja z haka, a to o budowie farmy fotowoltaicznej, a to inwestycjach Mormona, a to o funduszu który za miliardy wykupi akcje a ostatnio o żebrach o dotację, czy też o internacjonalizacji ulotki informacyjnej na hak do wcześniej wspomnianego rozrzutnika obornika.