~Dyzio

Mam takie wrażenie, że spółka będzie hitem za jakiś czas... To, że tak straciła w tym również na wizerunku, to fakt, że pewnien typ w czapeczce ze swoimi klakierami zrobił zły PR. Wszędzie wyśmiewal Ekipę (projekt) i puścił retorykę, że shortuje spółkę. Tymczasem nawet średnio zorientowany w tematach giełdowych, wie że: 1. na indeksie NC nie ma takich instrumentów jak "short". Ba, nawet tego nie ma na części akcji na Wig20, nie wspominając o reszcie indeksu Wig. Jak go o to, ktoś zapytał, to głupio odpowiedział, że zrobił to u notariusza XD 2. jak sprzedawał retorykę o shortach na Ekipie, to spolka Ekipa Holding SA, nawet nie była notowana. Wówczas była notowana spolka BBI czyli ta, przez którą EH weszła za jakiś czas, po tym fakcie na NC. Moim zdaniem cały hejp, który był w tym czasie czapeczka wykorzystał na pospolity pump & dump. KNF zaczyna się do niego już dobierać za inne spółki. Poza tym wyśmiewaniem, gość nic w życiu nie stworzył sam, nawet te akcje na innych spółkach, gdzie był, to zerżnięte schematy. Poza tym uskutecznia dziś jakieś chore akcje typu flipy, bo ponoć kasa mu się kończy... Całe to zamieszanie przy Ekipie przyczyniło się do tego, że Friz był hejtowany. Karol to człowiek znany więc przez niektórych bardzo przez to nielubiany, zwłaszcza że ma duże sukcesy, a dlaczego ma sukcesy, bo jak pokazuje nieustannie jest bardzo pracowity i posiada nieszablonowe myślenie, a jego pomysły są potem uskuteczniane przez pozostałych infu, którzy niby go hejtuja a jednak kopiują i naśladują. Trzeba wziąć pod uwagę, że w akcjonariacie wiekszosciowym jest January Ciszewski, który dba o spółkę. Dodatkowo akcjonariuszem jest Tomasz Biernacki z Dino przez jedną ze swoich spółek zależnych. Czy zostaliby akcjonariuszami, gdyby nie widzieli w tym przyszłości? No, myślę że nie... Kurs na razie stoi w miejscu, ale spółka operacyjnie działa i robi to bardzo dobrze. Mam wrażenie, że za jakiś czas kurs będzie dużo wyżej, bo działania spółki zaczął zbierać owoce. Powyższe, to moje zdanie i nikt nie musi go podzielać. Za jakiś czas się przypomnę, ale to będzie na wyższych poziomach. Dużo wyższych...

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.