Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ciężko powiedzieć. Na dzień dzisiejszy z moich ustaleń wynika, że : 1. Udziały w Gamesture wyglądają następująco: 20% właściciel/ 40% TSG / 40% GRAVEST 2. Najnowszy tytuł spółki Gamesture czyli RPG Hero Legacy w której wystąpił Piotr Fronczewski, IP z dużym potencjałem do monetyzacji został sprzedany dla Boombit, transakcja już miała miejsce, w styczniu 2024 tytuł przeszedł na rzecz Boombit ale rozwijać go będzie dalej zespół Gamesture (nie wiadomo jak długo będą go dla nich rozwijać więc jest to koszt na najbliższe miesiące lub lata - praca nad tytułem za który już zainkasowaniu honorarium) 3. TSG jest zainteresowane dalszym nabywanie udziałów w Gamesture tak długo jak spółka będzie wykazywała odpowiednio duży i szybki rozwój. Jeśli się to zmieni TSG może odsprzedać udziały (chwilowo nie są tym zainteresowani). Tyle ustaliłem. Ciekawi mnie jak będzie z Rortos i Wings of Heroes, czy też zaraz się nie okaże, że tytuł poszedł w inne ręce bo ktoś jest skłonny za niego zapłacić trochę monet. Osobiście liczyłem na rozbudowę portofolio TSG, jak nie swoimi grami to grami wydanymi przez studia zależne. A tu zamiast rozszerzać portfolio wydawnicze jest ono sukcesywnie przycinane. Zoolander out, Fishing masters out, Golf out Hero Legacy out. Zobaczymy co dalej z Wings of Heroes...