~taa

nie pogubiłem się, gubią się ci, którzy myślą że jak kurs rośnie to znaczy że spółka jest dobra, a jak spada to też jest dobra tylko jakiś sternik albo układ robi dziwne operacje.
dalej twierdzę to samo, dalej mam akcje. Dla mnie nowy kontrakt to nie jest nic nadzwyczajnego. Firma żyje z tego że realizuje kontrakty. To tak jakbym się miał cieszyć że do piekarni wchodzi klient. To normalna rzecz, piekarnia wie że będzie tych klientów 200 każdego dnia i jest na to gotowa. Tak samo tutaj, nie podnieca mnie nowy kontrakt, bo spółka musi je podpisywać.
I dalej nic z rekordowych czy nadprogramowych kontraktów jak akcjonariusz nic z tego nie ma.
Jeśli będzie mega zysk a nie będzie dywidendy nikt tego nie kupi, bo po co. Jak będzie dywidenda i to solidna to przyciągnie inwestorów. Dlatego mam akcje, nie dla nowego kontraktu bo to mi nic nie da, tylko z nadzieją że padnie info o dywidendzie

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.