Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2024-01-12 o godz. 16:15 ~PremierMateusz napisał(a):
> Góra/dół to się dopiero roszczygnie. Także wstrzymajmy się jeszcze ;)
> Najważniejsze, żeby było ponad 2zł dywidendy i jakiś pomysł na dalszy dynamiczny rozwój.
Tu się sie zgodzę - dywidendy nie sa najważniejsze, są ważne jak nie potrzeba kasy na inwestycje ale przy kursie 40zł dywidenda 2zł to jest 5%. Niewiele jak na obecną inflacje. Moze być jako dodatek ale nie jest najważniejsze. Jak dla mnie mogą coś poprzejmować - np inne marki, sieci itd..
> Ostatnie lata przyniosły kilka dziwnych ruchów:
> 1. Vosedo - poszło na to z tego co pamiętam 6mln PLN (3zł akcja naszej niedoszłej dywidendy....). Na razie nie ma z tego projektu żadnych wymiernych korzyści. Platforma działa, żeby nikt się nie czepiał. Oponeo już się wycofało z projektu. Spółka milczy na temat jakiś benefitów z projektu. Czy to było wyprowadzenie pieniędzy z firmy, czy prawidziwa inwestycja.... nie wiem. Postawienie stronki z gaciami to koszt 20tys PLN... W tą platformę trzech udziałowców wrzuciło 18mln PLN!
Interesuje się spólką od roku , nie wiedziałem że tyle wtopili. To niezłe marnotrawstwo i działanie na niekorzyść spólki bo rzeczywiście efektów tego nie ma żadnych.
> 2. Pieniądze (ok. 4,5mln) też poszły na jakieś projekty typu RFID. Tutaj też kompletna cisza.
To był projekt z dofinansowaniem ale zawsze jakiś efekt powinien być. Sam działałem w branży rIT robiącej takie projekty - kilkaset tys wystarczy na zaawansowany projekt. 4mln to jakiś absurd i mozna kupić tysiące RFID wielokrotnego użytku ale putanie po co w tej branży. Rozumiem że na prodkcji do śledzenia przepływu ale do bielizny, dla mnie niezrozumiałem
> 3. Dziwnie przeprowadzany skup i handel skupionymi akcjami spolki po wątpliwie korzystnych cenach (Warzecha, Lemuria)
skup akcji tak ale tylko dla umorzenia.
100% zgody
> > Wolałbym, żeby skupili się na biznesie, nowych rynkach, może jakimś przejęciu, rozwoju brandu itd.
100% zgody
Moje spostrzeżenie - poprzedni prezes pozegnał się ze światem, tymczasowy też odwołany. Oby 2 panie nie bawiły się w te brudne klocki....