~Rhett

Nowy rok, nowe plany i możliwości :)
Mój cel na ten rok spekulacji to "ukręcić" 40% licząc od całości kapitału na giełdach. W 2023 miałem +46% ale myślę że 2024 będzie dużo trudniejszy.

Październik, listopad i grudzień były wzrostowe na giełdach. Zresztą pisałem o tym od końca pażdziernika, że tego się spodziewam.
Ale to było.

Co planuję i rozgrywam teraz?
Na Dax mam otwartą pozycję swing Short od 17100, mój cel to 16870 a sl jest na 17170
Jeżeli indeks spadnie do 16870 i utrzyma ta cenę wówczas będę grał swinga Long z celem 17100. Warunek to utrzymanie 16870

na Wig20 miałem pozycję Short przy 2400 celem było 2350 i jak widzę dzisiaj wpadł TP.
Jeżeli będzie utrzymany poziom 2344 wówczas po wyjściu na 2350 będę grał swinga Long z celem 2400

wybicie dołem 2344 neguje gre Long

Pzu na razie jest zakiszone więc nie ma jak grać. Ale gdyby była korekta do 44,50 wówczas zagram swinga Long z celem 49
O Shortach na Pzu na razie nie myslę ponieważ technicznie na wykresie wygląda mocno.

Generlanie w grudniu a szczególnie w drugiej połowie Dax dawał bardzo ładne sygnały do gry Short intraday - po porannych wzrostach.
I dzisiaj to smo tak więc dopóki ten schemat działa trzeba wykorzystywać.

Natomiast w średnim terminie nic się moim zdaniem nie zmieniło - czyli uważam że w styczniu drugiej połowie lub lutym zacznie się większa korekta na indeksach. Tak jak pisałem w październiku.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.