Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Movie - peak dema nowej gry 4x większy od poprzedniego hitu studia, spadek 20%. Na tę chwile odbijają, ale jak widać niezłe wałki można odwalić na tej naszej giełdzie, bez żadnej logiki.
TSG - przegłosowanie skupu 115 mln, gdzie wszystkie shortujące fundy maja może akcji za jakieś 40 mln ( a i tak jestem szczodry bo liczę, że ukrywa się ich z 10 poniżej progu 0,5%), reakcja kursu? Ano żadna:)
Road - info o wydaniu certyfikatu na konsole, które mogą znacznie namieszać w wynikach finansowych a spółka jest obecnie wyceniania na jakieś 15 mln. Reakcja? Spadek. No tutaj gwoli uczciwości trzeba przyznać, że przed tym infem o certyfikacie ładnie pojechali z premiera nowego DLC, więc w tym wypadku moge jeszcze zrozumieć czemu kurs się tak zachowuje.
Ja to powiem tak w okresie optymalizacji nie ma co szukać logiki tylko trzeba polować na okazje:) Już nawet wyskrobałem trochę drobnych na Road i się ustawiłem na kupno, bo jednak żal nie spróbować dobrać poniżej 10 zł. Do 12 zł które było tutaj niedawno, to już 20% zysku, więc ładne kółka można zrobić na panice.