~Michu

Co się dzieje na złocie?

Kiedyś kupiłem po średnio 4200zł a sprzedałem po 7500 (razem około 10oz miałem- zakup nieruchomości na której zyskałem około 37% zakup 4000/m + wykończenie 60k+ miejsce postojowe 30k, teraz 8000zł/m sprzedam a miejsce postojowe za 40k- to zmiana w 5-6 lat) + dodatkowo w miej mieszkam (oczywiście wartość może spaść) i planuję sprzedać bo kupiłem chałupę w części w kredycie na 5,2% (od bobrego znajomego pożyczka).
Ostatnio dokupiłem po około 7800zł/oz i czekam z dokupieniem kolejnego aż spadnie lub złotówka mocno się umocni ale trudno dobrze kupić.
Jakiś mądry ma prognozy?
Na emeryturę chcę koło 20 uncji odłożyć, brakuje 19 uncji do planu.
Jak dożyję to przyda się do tej z ZUS.
A jak nie to dziecko rozbije sobie może nawet na głupoty.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.